Заев: Од несигурна, изолирана, поделена држава, денес сме најбезбедната држава на Западен Балкан

October 2, 2021 intvaustralia 0

Претседателот на Совијалдемократскиот сојуз на Македонија Зоран Заев од Берово истакна дека оваа Влада предводена од СДСМ ги носи во интерес на граѓаните.   “За […]

Мицкоски со порака до идните градоначалници: Заборавете на канцеларијата и фотелјата, вашето место е со народот, на улица, нива или пред продавница

October 2, 2021 intvaustralia 0

На 17-ти октомври ќе победи ВМРО-ДПМНЕ и ќе ја добие поддршката од народот бидејќи нашата најголема коалиција на овие избори е коалицијата со народот. И […]

-118 ГОДИНИ ОД ГОЛЕМАТА БИТКА НА ВРВОТ МАРГАРА КАЈ ЧАНИШТЕ, ПРИЛЕПСКО

October 2, 2021 intvaustralia 0

Културниот истражувачко-документациски центар за Мариово „Калеш Анѓа“ од с. Крушевица, Прилеп во соработка со Планинарското друштво „Јане Сандански“ – Прилеп, утре 3 ти октомври  организираат […]

Стапи во сила законот: Извршителите нема да може да пресметуваат камата повисока од главниот долг кај договорните казнени камати

October 2, 2021 intvaustralia 0

Од вчера 01.10.2021г извршителите нема да може да пресметуваат камата повисока од главниот долг кај договорните казнени камати. Законот за облигациони односи стапи во сила […]

ATЕНTAT вpз Пyтин на Cибиp

October 2, 2021 intvaustralia 0

Дали се случи aтeнтaт врз Пyтин по неговото излегување од изолација и заминување на одмор, од каде пристигнаа информации дека бил загpoзен животот на pycкиот […]