Струмичанката Клаудија Сакаова за семејната ковид голгота: Маж ми се довезе во болница со сопствено возило, а излезе во лимен сандак

September 29, 2021 intvaustralia 0

Семејствата на починатите од ковид не можат да пронајдат мир и една година по смртта на нивните блиски. Во здравствените лавиринти има купишта барања за […]

Се бара укинување на БЕЗВИЗНИОТ режим за Македонија – нема веќе слободно патување низ Европа?!

September 29, 2021 intvaustralia 0

Враќање на визите и крај на слободното патување во Европа за македонските граѓани. „ЕУ Опсервер“ објавува интерен документ на земјите членки, во кој тие бараат […]