Македонското сонце изгравирано на ѕвоно во 1834 година, на коешто пишува: ☨ МАКЕДОНИА ✵- Мајстор Г. Д. Алексов од село Горно Броди, Серско

November 16, 2019 intvaustralia 0

Македонското сонце беше официјално државно знаме од 1992 до 1995г. Денеска со фашистичкиот Преспански договор е забрането во Македонија! Под влијание на грчката пропаганда, македонското […]

ПАТЕПИС ЗА ОХРИД ВО „МАКЕДОНИЈА“ ОД 1888 Г.: Верувам ќе ги натера Македонците во туѓи земји и слободните Бугари да помислат за своите несреќни браќа во Македонија

November 15, 2019 intvaustralia 0

Опис на градот од 1888 година: Охрид и околината Многумина што не го виделе тој историски град туку само слушале или читале за него, не […]

Ѓоко Јовиќ со нова песна и спот

November 13, 2019 intvaustralia 0

Познатиот пејач Ѓоко Јовиќ и актерот Владо Дојчиноски снимија краткометражен филм. Станува збор за видеото кое што се снимаше деновиве во Охрид, односно спотот за […]

Успешно издание на “Македонски Фестивал на храната” во Мелбурн : Фестивалот поддржан од голем број спонзори

November 12, 2019 intvaustralia 0

На 27-ми октомври успешно беше реализирано уште едно издание на Македонскиот фстивал на храна, кој се одржува традиционално, оваа година по осми пат. По осми […]