Помошни дами на Свети Климент Охридски ќе одржат свечена заклетва по Црквата оваа недела на 26 септември, каде ќе положат свечена заклетва со отец Сасио Селесте.

September 25, 2021 intvaustralia 0

Новите волонтери на комитетот дами помошни бараат нови членови да ни се придружат во поддршката на нашата црква.Со нетрпение ве очекуваме- Нови и сегашни членови- […]

МВР не чувствува одговорност за запленетата дрога во нивното службено возило во Црна Гора

September 25, 2021 intvaustralia 0

Министерството за внатрешни работи не чувствува одговорност за дрогата запленета во службеното возило на МВР на границата меѓу Албанија и Црна Гора. Според полицијата, запленетата […]

Девојчето проверило дали нејзините родители спијат, па влегла во својата соба kaj својата СЕСТРА: се слушнал само вресок

September 24, 2021 intvaustralia 0

Четиринаесетгодишната Клер Милер од градот Манхајм, Пенсилванија, беше уапсена за убиство на нејзината петгодишна сестра Хелен. Клер ја уби Хелен во сон, откако очигледно внимателно […]