ХАОС ВО ТЕТОВО: Страшни снимки од пожарот во Ковид центарот, позната е бројката на хоспитализирани пациенти

September 8, 2021 intvaustralia 0

Околу 21 часот избувна пожар во модуларната болница во Тетово. Во моментов на терен се противпожарни екипи, но во гаснење на пожарот и во евакуирање […]

Предлог да се одземе бугарското државјанство на оние кои нема да се изјаснат како Бугари на пописот

September 8, 2021 intvaustralia 0

Да им се одземе бугарското државјанство на оние кои нема да се изјаснат како Бугари на пописот во Македонија. Ваков предлог има во Бугарија.  Фондацијата […]

Бугарија ќе и донира на Македонија над 50.000 дози на Фајзер со рок на употреба до крајот на септември

September 8, 2021 intvaustralia 0

Народното собрание на Бугарија со 146 гласови „за“ го ратификуваше договорот за донирање 51.480 дози на вакцина „Фајзер“ на Македонија. Дозите на вакцини што ќе […]

Стојан Андов исчезна кога требаше да се потпише Декларацијата за независност, јас го сторив тоа со гордост

September 8, 2021 intvaustralia 0

На Дек­ла­ра­ци­ја­та за не­за­вис­ност стои пот­писот на првиот потпретседател на Собранието, а не на то­гаш­ни­от пре­тсе­да­тел на Со­бра­ни­е­то. Во интервју за „Република“ по повод Денот […]

Никола Груевски-Нека е честит празникот на независноста! Нека е вечна Македонија!

September 8, 2021 intvaustralia 0

На 8-ми Септември 1991 година граѓаните на Македонија во огромно мнозинство го поддржаа референдумот за независност, по кој следеше одвојување од југословенската федерација која веќе […]