Бучковски најави промена на учебниците по историја, географија и литература

December 10, 2021 intvaustralia 0

Владо Бучковски, во интервју за софиски „Дневник“, потврди дека со Бугарија дефинитивно имаме заедничка, а не споделена историја. Тој вели дека македонската страна сака преговорите […]

ВМРО-ДПМНЕ: Додека народот нема пари месецот да го помине, Фондот за иновации дава пари за купување дронови

December 10, 2021 intvaustralia 0

Фондот за криминални иновации е ставен во полн погон. Скандалите со овој фонд во време на власта на Заев се секојдневие. Најголемиот дел од грантовите […]