Бomба на бугарските иcтpaжители: Автобусот бил целосно peциклиpaн во Турција, заменети се деловите – oва се деталите

December 3, 2021 intvaustralia 0

Причината за пожарот и локацијата каде истиот започнал во автобусот со македонски туристи, кој имаше траорна несреќа на автопатот Струма во емисијата „Лице в лице“ […]

Академик Љупчо Коцарев, актуелен претседател на МАНУ, е добитник на наградата “Св. Климент Охридски – Патрон на Охрид” за 2021 година

December 3, 2021 intvaustralia 0

Академик Љупчо Коцарев, актуелен претседател на МАНУ, е добитник на наградата “Св. Климент Охридски – Патрон на Охрид” за 2021 година.

ЈОХАНЕС ХАН ОБВИНЕТ ЗА КОРУПЦИЈА: На ловечки излети, скапи вечери и ручоци со странски лобисти…

December 3, 2021 intvaustralia 0

Францускиот дневник “Либерасион“ го обвинува европскиот комесар Јоханес Хан за корупција, наведувајќи дека Хан дозволил на ловечките излети и скапи вечери и ручоци да го […]