Димитровски: Спорот помеѓу Македонија и Бугарија е стар еден век, да кажеш дека ќе го решиш за 6 дена а седмиот ќе одмараш e илузија

December 20, 2021 intvaustralia 0

Димитровски: Спорот помеѓу Македонија и Бугарија е стар еден век, да кажеш дека ќе го решиш за 6 дена а седмиот ќе одмараш e илузија

Државата им дала 90 милиони евра субвенции на малите хидроцентрали за струја која чинела речиси дупло поефтино на пазарот

December 20, 2021 intvaustralia 0

Малите хидроцентрали лани произвеле само 4 проценти од вкупното домашно производство на струја, а од 2020 до 2021 за тоа добиле 90 милиони евра што […]