Македонците биле свесни за својата етничка припадност и пред повеќе од 100 години кога се пишувале Македонци на апликациите за австралиско државјанств

September 12, 2022 intvaustralia 0

Во воените архиви, во списокот каде што учествувале австралиските трупи во Првата светска војна, пишува “медал 1914-15 звезда за војниците кои служеле во Грција, Србија, […]