Русите тврдат дека инвестицискиот фонд на синот на Бајден стои зад воено-биолошката програма на Украина

Инвестицискиот фонд на синот на американскиот претседател Хантер Бајден, учествувал во финансирањето на воено-биолошката програма на Пентагон во Украина, тврди шефот на радијационите, хемиските и биолошките сили на руските вооружени сили, генерал-полковник Игор Кирилов.

„Добиените материјали ни овозможуваат да ја следиме шемата на интеракција на американските државни органи со украинските биолошки објекти.

„ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНО Е ДЕКА ВО ФИНАНСИРАЊЕТО НА ОВИЕ АКТИВНОСТИ УЧЕСТВУВАА СТРУКТУРИ БЛИСКИ ДО СЕГАШНОТО АМЕРИКАНСКО РАКОВОДСТВО, ПОТОЧНО ИНВЕСТИЦИСКИОТ ФОНД РОЗМОНТ СЕНЕКА СО КОЈ УПРАВУВА ХАНТЕР БАЈДЕН“, РЕЧЕ КИРИЛОВ, А ПРЕНЕСУВА СПУТНИК.

Фондот располага со значителни финансиски средства во износ од најмалку 2,4 милијарди долари, прецизира генералот.

„ИСТОВРЕМЕНО, ПОСТОИ ТЕСНА ВРСКА МЕЃУ ФОНДОТ И КОМПАНИИТЕ КОИ РАБОТЕЛЕ ЗА АМЕРИКАНСКАТА ВОЈСКА, ВКЛУЧИТЕЛНО И МЕТАБИОТА, КОЈА ЗАЕДНО СО БЛЕК И ВЕАЧ Е ГЛАВЕН СНАБДУВАЧ НА ОПРЕМА ЗА БИОЛОШКИТЕ ЛАБОРАТОРИИ НА ПЕНТАГОН ШИРУМ СВЕТОТ. “, РЕЧЕ РУСКИОТ ГЕНЕРАЛ.

Руското Министерство за одбрана откри шема за движење на биолошки материјали од Украина во странство.

„ФИНАНСИРАЊЕТО НА ВОЕНО-БИОЛОШКАТА АКТИВНОСТ ИМ ОВОЗМОЖИ НА САД И НИВНИТЕ СОЈУЗНИЦИ ДА ИЗВЕЗАТ НАЈМАЛКУ 16.000 БИОЛОШКИ ПРИМЕРОЦИ ОД УКРАИНА“, РЕЧЕ КИРИЛОВ.

Руското Министерство за одбрана претходно одржа презентација на која се гледа дека САД потрошиле повеќе од 200 милиони долари за работата на биолошките лаборатории во Украина, кои учествувале во американската воено-биолошка програма и се занимавале, меѓу другото, со причините за чумата. и антракс.

НА ТЕРИТОРИЈАТА НА УКРАИНА Е ФОРМИРАНА МРЕЖА ОД ПОВЕЌЕ ОД 30 БИОЛОШКИ ЛАБОРАТОРИИ, КОИ РАБОТЕЛЕ ВО ИНТЕРЕС НА ПЕНТАГОН, ИЗЈАВИ ПРЕТХОДНО НАЧАЛНИКОТ НА СИЛИТЕ ЗА РАДИЈАЦИОНА, ХЕМИСКА И БИОЛОШКА ЗАШТИТА НА РУСКИТЕ ВООРУЖЕНИ СИЛИ, ГЕНЕРАЛ-ПОЛКОВНИК ИГОР КИРИЛОВ.

Тој рече и дека сè за продолжување на американската воено-биолошка програма е веќе отстрането од Украина по почетокот на специјалната воена операција во Русија.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*