ФОТО: Куршум од голем калибар пратен во писмо со закани по живот на словенечкиот премиер Јанша и неговото семејство

October 24, 2021 intvaustralia 0

Во жолт коверт, со името на Јанша напишано со печатни букви, на приватна адреса, во петокот навечер стигнала заканата кон словенечкиот премиер Јанез Јанша и […]

Заев од Кочани: Од први јануари минималната плата ќе биде 18.000 додека просечната плата порасна на 28.642 денари, да се обединиме да продолжи економскиот раст

October 24, 2021 intvaustralia 0

Кочани е важен град во Источна Македонија, центар на македонскиот Исток и зато е важно да продолжи по вистинскиот пат. А вистинскиот пат е со […]

Приказната на баба Зорка ќе ве засрами: Завршуваме во бракови без љубов, а го имаме светот на дланка

October 24, 2021 intvaustralia 0

Објавата на извесна Марина Радош на Фејсбук за љубовната приказна на нејзината пратетка Зорка задолжително мора да го прочитате. Мојата пријателка Зорка фатално се вљуби […]