Австралија има потреба од повеќе македонски преведувачи и толкувачи

На пописот во Австралија во 2021 година, 872.000 луѓе изјавиле дека не зборуваат добро англиски или дека воопшто не го познаваат јазикот. Тие луѓе се потпираат на јазични професионалци, за да се поврзат со многу аспекти на австралиското општество. 30 септември, Меѓународниот ден на преводот, е можност да им се оддаде почит на македонските толкувачи и преведувачи. Една од нив е Данче Трајковски од Мелбурн.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*