Директен лет од Истанбул до Мелбурн, одлични вести за нашинците во Австралија

Одлични вести соопшти Туркиш Ерлајнс. Тие ќе започнат со директен лет од Истанбул до Мелбурн, Австралија. Ова се одлични вести за нашинците кои живеат во Австралија.

До сега жителите на Мелбурн мораше да менуваат и по три-четири авиони за да стигнат до Македонија. Тоа беше дополнителен трошок, но и време. Патувањето се очекува сега да биде и пократко бидејќи веќе нема да има чекање на дополнителни аеродроми.

Летовите ќе сообраќаат три пати неделно, со застанување во Сингапур, пред да започне планираната директна рута меѓу Мелбурн до Истанбул подоцна.

Туркиш ерлајнс објави дека го избрале Мелбурн да ја започне нивната сосема нова услуга што ја поврзува Австралија со Турција.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*