Тајната на дното на најстарото езеро во Европа

Во срцето на Македонија, во градот Охрид, две фамилии со генерации ја чувале тајната на градот. Дом на најстарото езеро во Европа и на познатиот охридски бисер, кој го носеа и кралицата Елизабета Втора и починатата принцеза Дајана, традицијата на правење бисери во овој град останува добро позната и добро чувана тајна, која тие се колнат дека ќе ја однесат в гроб.

Ова е воведот на репортажата за охридскиот бисер која Би-би-си ја објави деновиве. Погледнете ја репортажата на еден од најголемите светски медиуми за едно од нашите најголеми богатства.

https://www.bbc.com/reel/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*