И Македонците во Грција пеат: Никогаш северна, една земја имам јас мила Македонија (ВИДЕО)

Познато е дека македонците во Грција постојано пеат македонски патриотски песни а најновото видео што доаѓа од македонска шрослава таму почнува со песната која вели дека северна нема да ја биде затоа што тие имаат една земја која се вика Македонија.

Никогаш нема да е северна, една земја имам јас моја Македонија, се пее во македонското село Крива во близина на Кукуш во Егејска Македонија.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*