Македонецот Димче Ристовски кој живее во Сиднеј е исчезнат ,полицијата бара помош

Си го видел Димче?
Полицијата апелира за јавна помош за пронаоѓање на маж исчезнат од југот на Сиднеј.
Димче Ристовски на 58 години, последен пат бил виден на адреса на Булеварот, Брајт-Ле-Сенд, околу 11.30 часот во петокот (27.10.2023).
Кога не можеше да биде лоциран или контактиран, беа известени службениците приклучени на полициската команда на Сент Џорџ и започнаа истрага за неговата локација.
Полицијата и семејството се загрижени за неговата благосостојба поради неговата здравствена состојба.
Димче е опишан како со кавкаски изглед, висок 175 сантиметри, со слаба градба, со кафена коса, брада и со кафени очи.
Последен пат е виден облечен во темно сина џемпер со качулка, црни панталони за треска и долги бели чорапи.
Познато е дека Димче ги посетува областите Брајтон-Ле-Сендс, Рокдејл, Когара и Сиднеј CBD.
Секој што има информации за тоа каде се наоѓа Димче, се повикува да се јави во Полициската команда или во Крим Стоперс на 1800 333 000.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*