Македонец стана советник во општина Равесторп во Западна Австралија

October 30, 2023 intvaustralia 0

Роберт Милошески e прв советник, Австралиец со македонско потекло во Западна Австралија.  Toj на неодамнешните локални избори стана првиот Австралиец од македонско потекло советник во […]

Гледајте во живо доолгоочекуваниот меч помегу Tyson Fury vs Francis Ngannou

October 28, 2023 intvaustralia 0

https://www.dazn.com/en-GB/news/boxing/what-time-is-the-tyson-fury-vs-francis-ngannou-fight-tonight-ringwalks-running-order-streaming-how-to-watch-on-dazn/r3yllb5esfe12cl3gtk56hvn?fbclid=IwAR12BxDnjMSvWITGt-niRJCAbmmrlT6lFv1ihX4wjjzx4jzMQLVDtNrf0MIhttps://football-today.live/event/13068/0/boxing-fights/ https://football-today.live/event/13068/0/boxing-fights/

(видео)Форум бенд со нов проект

October 27, 2023 intvaustralia 0

После подолго време една од најпопуларните Прилепски групи Форум бенд снимаше Нов проект , проектот е со познати македонски рефрени изведени во нивни стил. видеото […]

Неверојатна животна приказна за наша жена, која 1970 година се преселила во Австралија, бракот и се распаднал и сама изгледала две деца со прекувремена работа, за цел работен век само три пати на Божиќ била слободна

October 24, 2023 intvaustralia 0

Македонците се вреди луѓе. Една таква животна приказна за македонска мигрантка во Австралија пренесува и австралискиот медиум SBS Macedonian, за неверојатната Веса од охридско, која […]