ГЛАВНИОТ ИНФЕКТОЛОГ ОД МЕРИЛЕНД д-р Фахем Јунус СОВЕТУВА: Ќе живееме со Covid-19 со месеци. Да не го негираме или паничиме

November 19, 2020 intvaustralia 0

Раководителот на клиниката за инфективни болести, Универзитет во Мериленд, САД советува:    1. Можеби ќе треба да живееме со Ковид 19 со месеци или години. Не […]

Што значи кризна состојба?

November 19, 2020 intvaustralia 0

Кризна состојба е состојба предизвикана од ризици и опасности кои можат да ги загрозат добрата, здравјето и животот на луѓето и животните и безбедноста на […]

Македонијо среќен празник : Сузана Гавазова денес ги засени политичарите

September 8, 2020 intvaustralia 0

По повод Денот на независноста на Република Македонија, 8 Септември, една од најпознатите фолк пејачки во Македонија Сузана Гавазова, направи специјална фотосесија, а празникот покрај […]