ИСТОРИСКА БОМБА ВО ГРЦИЈА: ВО 1905 ГОДИНА БИЛА СОЗДАДЕНА МАКЕДОНСКА ГРАМАТИКА, СОСЕДИТЕ СТОРИЛЕ СЕ’ ДА ГО СПРЕЧАТ ТОА!

June 5, 2021 intvaustralia 0

Историските извори говорат за одлука на Македонската Организација за прогласување на Mакедонски јазик и македонска граматика пред 1905 година! Тоа ги алармирало соседните држави да […]