РЕПОРТАЖА НА БИ-БИ-СИ ЗА МАКЕДОНЦИТЕ ВО ЕГЕЈСКА МАКЕДОНИЈА: Ние никогаш не сме биле ниту Бугари ниту Срби од секогаш сме биле Македонци!

March 19, 2019 intvaustralia 0

Сторија на BBC чиј главен лик е еден стар Македонец од Грција. На дедото веројатно не му треба ни орден ни медал иако ги заслужува […]

МАКЕДОНЦИ ГИ TEPOPИ3ИPAЛE своите соседи во Австралиа?! Зурли, тапани, па дури и едно куче било офарбано?! (Видео)

March 16, 2019 intvaustralia 0

Се работи за видео монтажа на која се разни светски медиуми известуваат дека луѓето низ светот се жалат од нивните соседи Македонци. Тие велат дека […]

Австралиско Македонскиот Совет за НЈВ – гласен претставник на потребите на заедницата

March 16, 2019 intvaustralia 0

“Гласот на заедницата веќе се слуша зашто почнавме да соработуваме сите организации, сложно и заеднички. Силата е во тоа што се соединивме  па така политичарите од […]

МАКЕДОНЦИТЕ ОД АВСТРАЛИЈА ГИ ПРЕЧЕКАА ГРЦИТЕ СО БИСЕР БАЛКАНСКИ: Македонската екипа Алтона Вардар од Австралија ја порази грчката екипа Оаклеј!

March 16, 2019 intvaustralia 0

Македонците од дијаспората не заборавија од каде доаѓаат, од каде им коренот па така македонската екипа Алтона Вардар и приреди ,,топол” пречек на грчката екипа […]

РУСИЈА НЕ ЈА МЕНУВА ОДЛУКАТА ЗА ПРИЗНАВАЊЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ЗАБАВЕН Е ИЗВОЗОТ КОН ОВАА ЗЕМЈА

March 15, 2019 intvaustralia 0

Руската Федерација засега не ја менува одлуката за признавањето на Република Македонија од 1992 година, велат од руската амбасада во Македонија за МКД.мк. По Договорот […]