Едуардо Галеано: „Живееме во свет каде што погребите се поважни од покојникот, каде што свадбите се поважни од љубовта“

April 23, 2019 intvaustralia 0

Уругвајскиот новинар и писател Едуардо Галеано одлично го опишал денешниот свет. Зависни сме од купување. Нè храни материјализмот, таа желба да се има, да се […]