Волкановски и третото дете го крстеше во Македонска црква во Австралиј

Славниот УФЦ борец со македонско потекло, Александар Волкановски и своето трето дете го крстеше во македонска праволсавна црква во Австралија со што уште еднаш покажа дека се чувствува како Македонец.

Мајката на Волкановски е од Грција, а неговиот татко од Македонија. Тој во повеќе наврати, на различни начини ја покажувал љубовта и почитта кон нашата земја.

Поранешниот УФЦ шампион на социјалните мрежи ја сподели крштевката на своето трето дете која се случуваше во македонска црква.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*