Ова е новата надеж на Македонската фолк сцена Методија Столески

Младиот Стружанец Методија Столески иако млад станува еден од побараните фолк пејачи во Македонија, освен што води соло кариера Методиија е и член на групата Седенка.

Медодија има настапувано на повеќе фестивали и добивано повеќе награди,наскоро со својата група и со неговата колешка Елена Андоновска патува на прва турнеја во Австралија.

погледнете неколку видеа и како звуќи во живо.

https://www.facebook.com/reel/1433023600890714

https://www.facebook.com/reel/1000460854572218

https://www.facebook.com/reel/1000460854572218

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*