МАКЕДОНСКА ЗАЕДНИЦА ВО АВСТРАЛИЈА ОДБЕЛЕЖАН 11 ОКТОМВРИ ВО СИДНЕЈ

Во организација на Прилепското друштво „Методија Андонов Ченто”, синоќа во Сиднеј се одржа централната македонска прослава на која беше одбележан 11 октомври – Денот на востанието на Македонскиот народ во Австралија.Со македонски песни и ора и богато македонски мени, Македонците од Сиднеј ги продолжија традициите за чествување на датуми настани и личности од историјата на Македонскиот народ.Далеку во Австралија, срцата се уште чукаат за Македонија, за родниот крај во Македонија.- Догодина побројни и повторно заедно, по македонски, со помен и спомен за бројните знајни и незнајни јунаци и борци за слободата и обединувањето на Македонија, – порача Оливер Димовски задоволен од годинашниот настан по повод Денот на востанието на Македонскиот народ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*