Македонски историчар со факти “патосира” бугарски новинари во Албанија, откако не успеа планот да се отвори бугарски клуб во Пустец (ВИДЕО)

Историчарот Бранислав Светозаревиќ вчера им одржа вистинска историска лекција на бугарските новинари, кои беа дојдени да провоцираат, откако не успеа планот да се отвори бугарски клуб меѓу македонското малцинство во Албанија.

Професорот смирено и со факти им одговараше на новинарите на прашањата зошто Македонците се против внесување на Бугарите во Уставот, зошто бугарските клубови мораше да бидат затворени, и имаше прашање зошто Софија не ги признава Македонците во Бугарија.

видео

https://www.facebook.com/intv.au/videos/158726717003647

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*