Ова е Македонскиот пејач херој,кој отиде на гробот на Јане Сандански и испеа песна за него

Ова е храбриот Македонски пеја; кој отиде на гробот на Јане Сандански и испеа песна за него!
,,Кажи ми Пирин,, Дарко Билбиловски испеана е на последниот Гоце фест и во чест на Јане Сандански Авторите се текст:Крсте Наумоски Мечкарот
Музика:Тоде Новачевски и Аранжман: Милан Завков

https://www.facebook.com/intv.au/videos/634214055214845

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*