Поскапува регистрацијата на возила, постарите возила ќе плаќаат поскапо

И регистрацијата  на возила е поскапена, не заради техничкиот преглед туку повисоката еколошка такса велат од станиците за технички преглед. Од 400 до 700 денари е за патнички возила и 1050 до 1900 за товарни во зависност од  староста и зафатнината на возилото. Па така постарите возила плаќаат повисока еколошка такса, објави ТВ21.

Поскапувањето се должи на еколошката такса, велат од станиците за технички преглед.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*