Обединетата Македонска Дијаспора (ОМД) оствари победа над резолуцијата 602 во американскиот Сенат

January 10, 2019 intvaustralia 0

Преку посветено застапување на македонските национални интереси, Обединетата Македонска Дијаспора (ОМД) успеа да ја поништи резолуцијата 602 поднесена на 1ви Август 2018 од страна на […]

Џељо Дестановски & Анета Мицевска со својот бенд „Молика“ растураат по Австралија (ВИДЕО+ФОТО)

January 9, 2019 intvaustralia 0

Да токму така, нашата дива, златното Македонско грло Анета Мицевска со својата група „Молика“ растураат по Австралија и околината.  За нашиот портал ексклузивно не ги […]