СМАЧЕНО МИ Е ВЕЌЕ: Доаѓам од Германија во Македонија на одмор, а сите нешто бараат од мене… Па не сум банкомат

March 3, 2019 intvaustralia 0

Се чувствувам некако разочарано и изморено, кога ќе дојдам во својата татковина. Се чувствувам како банкомат, сите од мене нешто бараат и се со раширени […]

Хрватка ги собра симпатиите на Македонците: „Замислете нас да ни го земат морето и плодните полиња, ете тоа го направи Грција во Егејска Македонија“

March 1, 2019 intvaustralia 0

Замислете да ни го земат целиот наш брег (од кој заработуваме околу 11 милијарди евра годишно од туризам) и плодните обработливи полиња како што е […]

Македонците од Австралија ја отфрлаат „Северна“ од името на својата татковина – Македонија!

March 1, 2019 intvaustralia 0

Македонската заедница од Австралија го отфрла името „Северна Македонија“ за својата татковина и бара демократизација на австралиската надворешна политика. „Македонската заедница од цела Австралија почна […]

Се рушат рекорди во Австралија,3 распродадени концерти закажан и четврти концерт во Мелбурн

February 28, 2019 intvaustralia 0

Март и Април Влатко Миладиноски,Златко Миладиноски и Дамјан Стојаноски на голема турнеа во Австралија. Организатор на оваа голема турнеа е Австалиското Македонска малдинска асоциациа Никола […]

Детали за инцидентот во Шутка: Притворениците ги разделиле напаѓачите на Ристовски, за Јанакиески не реагирале

February 28, 2019 intvaustralia 0

Управата за извршување на санкциите при Министерството за правда соопшти дека го разгледале Извештајот од КПУ Затвор – Скопје, како и дека изготвиле сопствен Записник […]