Македонските државјани во Австралија можат да се пријават за гласање на Претседатеските избори 2019 до 14 Март

March 11, 2019 intvaustralia 0

Право на гласање ќе имаат сите македонски државјани кои ќе се пријават преку онлајн апликацијата на Државната изборна комисија или во Амбасадата на Република Македонија […]

Куклица

March 9, 2019 intvaustralia 0

Ви звучи познато? Веројатно не, затоа што од сите оние луѓе на кои им го споменавме ова место речиси никој не знаеше што е тоа […]

Партијата на Македонците во Грција „Виножито“ од универзитетот „Македонија“ во Солун побара изучување на македонскиот јазик

March 8, 2019 intvaustralia 0

Во програмите на вашиот универзитет треба да го промовирате и изучувањето на македонскиот јазик, јазикот што се зборува кај нашиот сосед и во Северна Грција, […]

Македонските државјани во Австралија можат да се пријават за гласање на Претседатеските избори 2019 до 14 Март

March 8, 2019 intvaustralia 0

Право на гласање ќе имаат сите македонски државјани кои ќе се пријават преку онлајн апликацијата на Државната изборна комисија или во Амбасадата на Република Македонија […]