Беќаровски: Мајмунските сипаници се “мајмунски” обид за сеење страв кај народот

May 25, 2022 intvaustralia 0

Докторот Нико Беќаровски од Клиниката за токсикологија информира дека мајмунските сипаници всушност се само „мајмунски“ обид за повторен страв кај населението. Тој наведува четири факти […]

ХАОС во Собранието: Пратениците заклучени – ќе спијат таму? ЖЕСТОКИ РЕАКЦИИ

May 25, 2022 intvaustralia 0

Пратениците од опозициската ВМРО-ДПМНЕ изјавија дека се заклучени во Собранието, откако претседателот на Собранието во еден дел од седницата рече „затворете ја вратата“. Но проверката […]

Кој признава пола му се простува – Бугарски историчар: Ако направиме компромис со Македонија, ќе мора да признаеме дека сме Татари

May 24, 2022 intvaustralia 0

Бугарија не треба да прави отстапки за Македонија бидејќи нема што да се прави. Ако правиме отстапки, тоа значи дека се согласуваме со јазикот на […]

Со Светите Кирил и Методиј старомакедонскиот словенски јазик стана првиот книжевен јазик на сите Словени

May 23, 2022 intvaustralia 0

Светите Кирил и Методиј во Православната црква се прославуваат како „свети рамноапостолни Кирил и Методиј, учители словенски“.Кои се свети Кирил и Методиј? Тие се еден […]