Македонските државјани во Австралија можат да се пријават за гласање на Претседатеските избори 2019 до 14 Март

March 8, 2019 intvaustralia 0

Право на гласање ќе имаат сите македонски државјани кои ќе се пријават преку онлајн апликацијата на Државната изборна комисија или во Амбасадата на Република Македонија […]

СМАЧЕНО МИ Е ВЕЌЕ: Доаѓам од Германија во Македонија на одмор, а сите нешто бараат од мене… Па не сум банкомат

March 3, 2019 intvaustralia 0

Се чувствувам некако разочарано и изморено, кога ќе дојдам во својата татковина. Се чувствувам како банкомат, сите од мене нешто бараат и се со раширени […]

Хрватка ги собра симпатиите на Македонците: „Замислете нас да ни го земат морето и плодните полиња, ете тоа го направи Грција во Егејска Македонија“

March 1, 2019 intvaustralia 0

Замислете да ни го земат целиот наш брег (од кој заработуваме околу 11 милијарди евра годишно од туризам) и плодните обработливи полиња како што е […]