35 ГОДИНИ МАЕСТРАЛ

July 21, 2023 intvaustralia 0

Синоќа се одржа прославата за овој голем наш јубилеј, во забавна атмосфера и позитивно роденденско расположение. Им благодариме на нашите колеги кои пееја за нас, […]

Македонци од Австралија трагаат по својот син: Веруваме дека е жив, молиме за било каква информација

July 14, 2023 intvaustralia 0

Борис и Воца Гулевски, по потекло од битолско Кукуречани, кои со децении наназад живеат во Мелбурн, Австралија, повеќе од педесет години секојдневно се буделе и […]