После поголема пауза се враќа на сцена Македонче Маки Талевски

Македонче Маки Талевски е Македонец кој живее и работи во Мелбурн Австралија, тој долги години беше член на Австралиската група Модус бенд Мелбурн,и беа една од најбараните групи во Мелбурн,по неговото заминување од групата поради лични причињи групата се распага.

Овој пат Македонче Маки Талевски преработи една негова постара песна со нов аражман насловена како Дома си е дома.Аражманот овојпат е на Никола Кочанковски а исто се снимаше и видеоспот за истата песна ,токмо во негоото родно село Беранци ,во спотот улествуваат повеќе статисти и наскоро ќе можеме еклузивно да го погледнеме на сателитската ИНТВ и неколку регионални тв низ Македонија кои ја негуваат Македонската народна песна.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*