ФИЛИПЧЕ PACПАЛИ КАКО НИКОГАШ ДОСЕГА: ПРЕДЛОГОТ Е НАЈДОБРИОТ КОЈ СМЕ ГО ДОБИЛЕ ДОСЕГА, ДА БИДЕМЕ МУДРИ И ОДГОВОРНИ

July 3, 2022 intvaustralia 0

Ги живееме најемотивните моменти на поновата македонска историја, време во кое се носат историски одлуки за иднината на државата. Ако нешто знам, тоа е дека […]

ОСМАНИ: МАКЕДОНСКИТ ЈАЗИК ЌЕ СТАНЕ ОФИЦИЈАЛЕН ВО ЕУ, САМО ШТО БУГАРИЈА ЌЕ ДАДЕ ИЗЈАВА ДЕКА НЕ ПОСТОЕЛ ПРЕД 1945!

July 3, 2022 intvaustralia 0

Министерот за надворешни работи Бујар Османи на денешниот брифинг со новинари изјави дека прашањето на македонскиот јазик е решено и дека треба да се „демонтираат“ сите лаги […]