ДА НЕ СЕ ЗАБОРАВИ! НА ДЕНЕШЕН ДЕН АВИОНИТЕ НА БРИТАНСКОТО ВОЕНО ВОЗДУХОПЛОВСТВО ГО ЗАПОЧНАА БОМБАРДИРАЊЕТО СО НАПАЛМ БОМБИ НА ЦЕЛИ СЕЛА И НАСЕЛБИ НА МАКЕДОНЦИТЕ ВО ЕГЕЈСКА МАКЕДОНИЈА. СО ТОА ЗАПОЧНА НИВНИОТ ЕГЗОДУС.

June 30, 2022 intvaustralia 0

Оваа година се одбележува 73 – годишнина од егзодусот на Македонците во Егејска Македонија, денешна Грција, територија која многумина ја сметаат за окупирана. На денешен […]