НАТО ја пушти Украина “низ вода”? Да одлучат колку територија се спремни да жртвуваат

June 13, 2022 intvaustralia 0

Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, во неделата изјави дека Алијансата предводена од САД има за цел да ја зајакне позицијата на Украина на преговарачката […]

Духовден бил празник на Бугарите во Македонија, симбол на нескротливиот бугарски дух – пишува БГНЕС

June 13, 2022 intvaustralia 0

Црковниот празник Свети Дух е ден на будење на бугарската национална меморија. Ден на протест против сите оние кои ја ограбуваат и фалсификуваат историската вистина, […]

Успешен настап на играорците од Лескоец во турскиот град Сафранболу

June 13, 2022 intvaustralia 0

Културно уметничкото друштво ,,Фаланга 2019,, од Лескоец изминатиов период се претстави со својот македонски фолклор пред публиката во турскиот град Сафранболу. Друштвото беше предводено од […]