ДА НЕ СЕ ЗАБОРАВИ! НА ДЕНЕШЕН ДЕН АВИОНИТЕ НА БРИТАНСКОТО ВОЕНО ВОЗДУХОПЛОВСТВО ГО ЗАПОЧНАА БОМБАРДИРАЊЕТО СО НАПАЛМ БОМБИ НА ЦЕЛИ СЕЛА И НАСЕЛБИ НА МАКЕДОНЦИТЕ ВО ЕГЕЈСКА МАКЕДОНИЈА. СО ТОА ЗАПОЧНА НИВНИОТ ЕГЗОДУС.

June 30, 2022 intvaustralia 0

Оваа година се одбележува 73 – годишнина од егзодусот на Македонците во Егејска Македонија, денешна Грција, територија која многумина ја сметаат за окупирана. На денешен […]

Врховен муфтија на Русија: Корените на Бугарите се во Монголија, Татарстан, а не на Балканот (ВИДЕО)

June 29, 2022 intvaustralia 0

Бидејќи, Софија отвара теми за Македонија како дел од Бугарија, Македонците како Бугари, за Македонскиот јазик како дијалект на бугарскиот јазик, иако денешнава Бугарија е […]

За вакво однесување на училиште не брркаа од школо,Адеми со АГРЕСИВНО ОДНЕСУВАЊЕ И ПЦОВКИ кон пратениците во Собрание (ВИДЕО)

June 27, 2022 intvaustralia 0

Агресивно однесување на собраниската комисија за европски прашања се случи денеска, од страна на претседателот на комисијата Арбр Адеми. Вака се однесува претседателот на КЕП! […]

Ќе не има само во Австралија: Македонка успеа да издејствува покрај „Грци православни“ во графата вероисповед на пописот да се воведе и „Македонци православни“

June 27, 2022 intvaustralia 0

Белинда Делиос успеа да ги убеди австралистките власти дека за православните Македонци, невалидна е графата “Greek Orthodox“, туку е потребна и графа “Macedonian Orthodox“. Австралиското […]