Срцето ми потона од тага кога ја видов баба Ѓеорѓина дека плаче на каса во маркет: Сосетката имала само 49 денари во себе, не и стигнале да си купи зејтин

May 11, 2022 intvaustralia 0

Живеам во соседството на една сосетка која навистина е мила, културна, вистинска дама, постара госпоѓа, некои би рекле „бабичка“ која сепак не се дава на […]

Македонските сопружници Митре и Катерина отворија пекарница во Сингапур – името кои и го дадоа привлекува уште повеќе муштерии

May 11, 2022 intvaustralia 0

Македонските сопружници Митре Крајоски (53) и Катерина Крајоски (39) во далечниот Сингапур отворија Пекарница која служи Eвропски пецива што за оваа држава е несекојдневно. На […]

Дали МПЦ се откажа од верниците во странство? Јурисдикцијата се сведува само на територија на РМ

May 11, 2022 intvaustralia 0

Историчарот Александар Раковиќ денеска за Радио Белград изјави дека Македонската православна црква се согласила Цариградската патријаршија да одземе три епархии во дијаспората, односно четвртина од […]

НОВ ПРОБЕН БАЛОН: Т.н. Движење Илирида со 4 барања за „федерална Македонија“ – албански на цела територија, нови знаме и химна и за буџетот

May 11, 2022 intvaustralia 0

„Ќе се бориме за федерализирање на Македонија и за остварување на апсолутното право на Албанците да бидат државотворен и суверен народ во С. Македонија“, го […]