Нема македонско знаме за Бектеши кој во Албанија однесе просен српски зејтин

May 10, 2022 intvaustralia 0

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска е во Албанија на средба со министерката за инфраструктура и енергетика, Албанија, Белинда Балуку. Двајцата министри имаа разговори за […]

Митрополит Тимотеј: Охридска архиепископија не е понижувачко име, во себе содржи десетвековна историја

May 10, 2022 intvaustralia 0

Ние се викаме Македонска православна црква, а го користиме древното име Охридска архиепископија и затоа велиме тие не признаа под еклисиолошко, односно црковно име. Ние […]

Бугарски медиум: Скопје ја украде Бугарската Охридска Архиепископија од Бугарија

May 10, 2022 intvaustralia 0

„Скандал! Скопје и ја украде Бугарската Охридска Архиепископија од Бугарија“, е наслов во бугарскиот медиум Епицентар откако Вселенската Патријаршија ја призна на Охридската Архиепископија за канонска. Македонската православна […]