УТРЕ Е ГОЛЕМ ПРАЗНИК: На Ѓурѓовден ова мора да го имате во домот за годината да ви биде богата, една работа никако не ја правете!

May 5, 2022 intvaustralia 0

Овој светец се смета за граница меѓу зимата и летото, празник врзан за здравјето на домашните, женачката, плодност на стоката и добри посеви. Главен обичај […]

Во Мелбурн одбележана 119 годишнината од загинувањето на Гоце Делчев

May 5, 2022 intvaustralia 0

Во организација на Македонската православна општина за Мелбурн и Викторија во црквата “Св. Ѓеорѓи и Пресвета Богородица” беше одбележана 119 годишнината од загинувањето на македонскиот […]