НИ ДОАЃА СПАСОВДЕН 40 ДЕНА ПО ВЕЛИГДЕН – ова никако не смеете да го правите, особено една работа ако ја направите ќе зажалите цела година

May 30, 2022 intvaustralia 0

Верниците следниот четврток на 2 јуни го прославуваат Спасовден, празник кој се одбележува 40 дена по Велигден, а десет дена пред Духови и секогаш е […]

Грците се жалат на српските и македонски туристи: Изнајмуваат станови за да печат пиперки!

May 29, 2022 intvaustralia 0

Туристичките агенции откриваат дека во последно време имаат проблеми со грчките угостители бидејќи постојано се жалат на туристи од Македонија, а, како што тврдат, најмногу […]

Доналд Трамп: Ако САД имаат пари за Украина, тогаш имаат пари и за безбедност во школите

May 28, 2022 intvaustralia 0

Поранешниот амерички претседател Доналд Трамп повика на драстични промени во пристапот со проблемите на менталното здравје и безбедноста во школите во САД поради пукањето во […]

Како се запишани православните цркви во нивните томоси за автокефалност?

May 28, 2022 intvaustralia 0

Именувањето на Македонската православна црква-Охридска архиепископија (МПЦ-ОА) во диптихот на автокефалните цркви, откако вселенскиот патријарх ќе издаде томос за автокефалност е едно од прашањата за […]