МВР не чувствува одговорност за запленетата дрога во нивното службено возило во Црна Гора

Министерството за внатрешни работи не чувствува одговорност за дрогата запленета во службеното возило на МВР на границата меѓу Албанија и Црна Гора. Според полицијата, запленетата дрога датира од 2016 година, кога автомобилот и бил даден на оваа институција од Агенцијата за управување со конфискуван имот.

– Вработените во МВР немаат никаква врска со дрогата, туку таа била скриена во автомобилот, односно останала од 2016 година кога ова возило било запленето во акција на Царинската управа, а потоа дадено на Агенцијата за управување со одземен имот, од каде што пак, е отстапено на МВР. Вработените во МВР немаат никаква поврзаност со дрогата и тоа го потврдило и албанското јавно обвинителство, наведоа од МВР.

Целиот текст може да го прочитате на АЛСАТ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*