Полицијата апелира за помош од јавноста за да помогне да се најде жена исчезната од областа Кингсвуд.

Шакира Мекалистер, на возраст од 19 години, последен пат е видена како заминува од болницата Непеан, Кингсвуд, околу 2.30 часот во среда 8 септември 2021. година.Во тоа време носеше црн врв, болничка наметка и бело капче, и имаше мал завој / ја покриваше десната страна на главата.Персоналот во болницата известил дека полицијата и службеници од Командата на Непеанската полициска област оттогаш вршат прашања за нејзиното престојувалиште.Полицијата ги прегледала камерите и Шакира се верува дека ја напуштила болницата со маж кој управувал сребрено возило. Носеше црвена маица, црна бејзбол капа, црна и бела маска за лице и црна торба за рамо.Полицијата има загриженост за благосостојбата на Шакира поради медицинската состојба која бара лекување.Шакира е опишана како изглед на Блискиот Исток / Медитеран, висока околу 165 см до 175 см, од тенка градба, со кафеава коса и кафеави очи.Позната е дека ги чести областите Кингсвуд, Блектаун и Риверстон.Секој што можеби ја видел Шакира, или знае каде се наоѓа, се бара да контактира со стопери на криминал на 1800 333 000.Секој што има информации за овој инцидент е повикан да контактира со стопери на криминал: 1800 000 333 или https://nsw.crimestoppers.com.au. Информациите се лекуваат во строга доверба. Јавноста се потсетува да не пријавува криминал преку страниците на социјалните мрежи на НЈВ Полиција.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*