Потресен статус до Венко Филипче,Со две примени вакцини нашата мајка почина.

Mence LazarevikВенко Филипче

7 ч.  · 

Господине Венко Пред неколку часа ја погребавме нашата 64 годишна мајка која бесе однесена на инфективно во велес во петокот со сатурација 83 со примени две дози вакцина за по само два дена да ни јават дека починала.Два дена ни кажуваа дека е подобра и одеднаш и се влошила состојбата и не можело ништо да се направи.На прашањето зошто не била приклучена на респиратор не добивме одговор,зошто не била пратена во скопје ни кажаа дека немало слободни кревети зошто не сме известени дека е критична состојбата ни кажаа дека не сме можеле ништо да направиме.Кажете ми зошто нема респиратори каква хоспитализација нудите нели вакцината штити од тешки клинички случаеви и кој се вашите лекари да бидат господ да одлучат дека е готово и не може ништо да се направи.Која доверба ја барате од народот за вакцина и хоспитализација после вакви случувања.Мајка ми нема да се врати но уште колку трагедии се потребни за нашето здравство да профункционира и дали тоа некогаш ке се случи.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*