Љубовница на Кенеди прв пат проговори за аферата со починатиот американски претседател

Дијана Де Вег тврди дека му била љубовница на 35 -от американски претседател Џон Кенеди. Наводно, нивната афера траела четири години, а Дијана сега за прв пат јавно проговорила за нивната врска.

Во написот објавен во „Air Mail News“, Дијана вели дека го запознала Кенеди во 1958 година, кога имала 20 години. Тие се сретнале балска сала во Бостон.

“Сенаторот стоеше преку масата. И тој ме гледаше …О, Боже, не дозволувај ми да се вцрвам “, се молев. Секако, бескорисно”, започнала Дијана.

Таа раскажала што и`кажал Кенеди кога дошол кај неа.

„Дај ми го своето место за да може уморен старец да седне покрај згодна девојка“, рекол Кенеди, се сеќава Дијана.

Де Вег во тоа време била студент и работела како истражувач во Советот за национална безбедност, а поранешниот американски претседател, како што тврди таа, често и велел дека е посебна и дека очекува големи работи од неа.

„Секогаш се смееше, секогаш ме гледаше онака како што се надевав дека е посебен“, рече таа.

Додека Дајана и Кенеди се гледале, тој бил во брак со Жаклин Кенеди Оназис.

Четири години по нивната прва средба, Кенеди дознал дека таткото на Дијана бил унгарскиот економист Имрие де Вег, со кого се консултирал за политички работи.

“Тој немаше ништо против мене, но сфати дека тоа навистина може да биде проблем, бидејќи многу луѓе го познаваа татко ми. Но, тој не можеше едноставно да ме пушти, па моравме некако да се смириме”, објаснува сега 83-годишната Дијана.

По прекинот на врската, Дијана поднела оставка и се преселила во Париз. Таму дознала дека Кенеди бил убиен во 1963 година.

“Во тој момент бев целосно вкочанета. Вечерав во бистро во моето соседство и вестите се појавија на телевизија. Мислев дека тоа не може да биде вистина”, вели таа.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*