Прекината свадба, никој од гостите не бил вакциниран

Пазарниот инспекторат затвори три угостителски објекти во кои присуствувале невакцинирани гости, пренесува „САКАМДАКАМАЖАМ“. Меѓу нив и ресторан за свадба, каде што била извршена контрола и ниту еден од гостите не биле вакцинирани.

„Контролите низ угостителските објекти ги правиме заедно со полицијата бидејќи ние како Пазарна инспекција не можеме да бараме легитимирање на гостите. Прекинавме една свадба каде речиси никој од гостите немаше сертификат за вакцинација, а во Скопје затворивме и кафуле во центарот на градот каде имаше невакцинирани млади луѓе“; вели Александра Котели портпарол на Пазарната инспекција.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*