Грците во Австралија притискаат за Преспанскиот договор, Македонците се повикуваат на мултикултурализмот

July 10, 2021 intvaustralia 0

Австралискиот хеленски совет од австралиските власти бара доследно почитување на Преспанскиот договор и забрана на употребата на зборот македонски/Македонци од страна на македонските организации во […]