Загина во сообраќајка, но ние Македонците ќе ја паметиме засекогаш: Кротката дива на народна музика со топол, но ненадминлив глас

July 3, 2021 intvaustralia 0

На 3 февруари 2002 година, во приквечерината, Петранка Костадинова, една од најдобрите македонски пејачи на народна музика на сите времиња, загина во сообраќајна несреќа во […]