Драма во Богданци: Не му платил за чување на козите, па му упадна во спалната каде спиел со сопругата

June 12, 2021 intvaustralia 0

Постапувајќи по поднесената кривична пријава јавниот обвинител во Основното јавно обвинителство Гевгелија поведе постапка против едно лице од с.Прждево, Демир Капија, за кое постои основано […]

ИСТОРИСКА БОМБА ВО ГРЦИЈА: ВО 1905 ГОДИНА БИЛА СОЗДАДЕНА МАКЕДОНСКА ГРАМАТИКА, СОСЕДИТЕ СТОРИЛЕ СЕ’ ДА ГО СПРЕЧАТ ТОА!

June 5, 2021 intvaustralia 0

Историските извори говорат за одлука на Македонската Организација за прогласување на Mакедонски јазик и македонска граматика пред 1905 година! Тоа ги алармирало соседните држави да […]